Czech English Deutsh
<div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Petrovské Plže - březen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Starý potok v Sudoměřicích - duben</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Baťův kanál ve Strážnici - Květen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Plže - Petrov</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Splavení Moravy</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Boží tělo ve Tvarožné Lhotě - červen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Salaš Travičná nad Tvarožnou Lhotou v červnu</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Ovce na salaši</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Obecní den v Kozojídkách Pod Kříbem</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Krajina nad Kněždubem s oskorušemi</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Hody v Hroznové Lhotě - říjen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě, pohled na přírodní koupaliště</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě</i></div>

 
Turistické informační centrum Strážnicko
Mapa regionu v databázi LEADER+
Postní kyselica - recept

Co je potřeba:

kysané zelí, smetana, mléko, hladká mouka, 3 vejce, sůl, pepř, máslo, brambory

Postup:

Dáme vařit kysané zelí, trochu přisolit. Po uvaření uděláme zátřepku ze smetany, mléka a hladké mouky. Necháme povřít, musí být hustá jako omáčka. Pak přidáme rozkvedlané 2 až 3 vejce. Osolíme, když je kyselá podle chuti přisladíme, pepř a do hotového kousek másla. Podáváme s vařenými bramborami.

Zdroj: Recepty co vařily naše babičky a jak jedli naši předkové (Kozojídky 2003)
 

|  Tisk  |  ZpětZpět