Czech English Deutsh
<div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Petrovské Plže - březen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Starý potok v Sudoměřicích - duben</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Baťův kanál ve Strážnici - Květen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Plže - Petrov</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Splavení Moravy</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Boží tělo ve Tvarožné Lhotě - červen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Salaš Travičná nad Tvarožnou Lhotou v červnu</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Ovce na salaši</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Obecní den v Kozojídkách Pod Kříbem</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Krajina nad Kněždubem s oskorušemi</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Hody v Hroznové Lhotě - říjen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě, pohled na přírodní koupaliště</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě</i></div>

 
Turistické informační centrum Strážnicko
Mapa regionu v databázi LEADER+
Fašankové koblihy - recept

Co je potřeba:

1/2 kg hladké mouky, 1/4 l mléka, 5 lžic cukru, 50 g kvasnic, 5 žloutků, rum (slivovice), 2 brambory

Postup:

Z teplého mléka uděláme kvásek, pak přidáme žloutky, štamprli rumu a dvě uvařené brambory jemně nastrouhané. Vypracujeme se zbylými přísadami hodně vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Pak vyhazujeme lžičkou malé bochánky, necháme zase trochu nakynout. Pak prsty uděláme uprostřed důlek a vhazujeme do rozpáleného oleje. Hotové pocukrujeme, do důlku dáme marmeládu nebo šlehané bílka s cukrem.

Zdroj: Recepty co vařily naše babičky a jak jedli naši předkové (Kozojídky 2003)

|  Tisk  |  ZpětZpět