Czech English Deutsh
<div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Petrovské Plže - březen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Starý potok v Sudoměřicích - duben</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Baťův kanál ve Strážnici - Květen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Plže - Petrov</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Splavení Moravy</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Boží tělo ve Tvarožné Lhotě - červen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Salaš Travičná nad Tvarožnou Lhotou v červnu</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Ovce na salaši</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Obecní den v Kozojídkách Pod Kříbem</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Krajina nad Kněždubem s oskorušemi</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Hody v Hroznové Lhotě - říjen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě, pohled na přírodní koupaliště</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě</i></div>

 
Turistické informační centrum Strážnicko
Mapa regionu v databázi LEADER+
Olévance - recept

Co je potřeba:

1 kg hladké mouky, 50 g droždí, 1 l mléka, moučkový cukr, 3 vejce, sůl

Postup:

Uděláme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. Do misky dáme mouku, vlažné mléko, kvásek, celá vejce, trochu soli a hodně rozšleháme až nám vznikne řídké těsto, asi jak na omelety a necháme kynout. Potom žufánkem lijeme na vymaštěnou pánev a pečeme po obou stranách. Můžeme musí být hodně vykynuté, aby se na povrchu dělaly bublinky. Upečené mastíme sádlem, mažeme povidly a makujeme.

Zdroj: Recepty co vařily naše babičky a jak jedli naši předkové (Kozojídky 2003)

|  Tisk  |  ZpětZpět