Czech English Deutsh
<div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Petrovské Plže - březen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Starý potok v Sudoměřicích - duben</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Baťův kanál ve Strážnici - Květen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Sklepy Plže - Petrov</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Splavení Moravy</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Boží tělo ve Tvarožné Lhotě - červen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Salaš Travičná nad Tvarožnou Lhotou v červnu</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Ovce na salaši</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Obecní den v Kozojídkách Pod Kříbem</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Krajina nad Kněždubem s oskorušemi</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Hody v Hroznové Lhotě - říjen</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě, pohled na přírodní koupaliště</i></div> <div id='mbox' class='messageboxstyle'><i>Lučina v zimě</i></div>

 
Turistické informační centrum Strážnicko
Mapa regionu v databázi LEADER+

    V kulinárních expozicích: Zahrádkáři Strážnice – pěstitelská výroba moštů a pálenek, moštárna - expozice zpracování ovoce a vína s ukázkou tradičních technologií, otevřeno V. - X., so – ne 10.00-17.00hod., jinak na objednávku. lesslpavel@seznam.cz Zahrádkáři Vnorovy – výstavy na Lidovém domě, čp. 432, Ekoton o.s., sušárna ovoce (kapacita 80kg), v rámci dotace nově pořízeno chladící zařízení pro výstavních 108 lahví a s úložným prostorem 60 lahví. www.vnorovy.cz Vinařství Macháček Vnorovy - vinný sklep pro 50 osob se zázemím. Výroba a prodej sudových a lahvových vín, tel. 603 205 912, vino.machacek@seznam.cz Kulinární expozice Kříb, zahrádkáři Kozoj..

  Co je potřeba : kysané zelí, smetana, mléko, hladká mouka, 3 vejce, sůl, pepř, máslo, brambory Postup : Dáme vařit kysané zelí, trochu přisolit. Po uvaření uděláme zátřepku ze smetany, mléka a hladké mouky. Necháme povřít, musí být hustá jako omáčka. Pak přidáme rozkvedlané 2 až 3 vejce. Osolíme, když je kyselá podle chuti přisladíme, pepř a do hotového kousek másla. Podáváme s vařenými bramborami. Zdroj: Recepty co vařily naše babičky a jak jedli naši předkové (Kozojídky 2003) &nb..

  Co je potřeba : 1/2 kg hladké mouky, 1/4 l mléka, 5 lžic cukru, 50 g kvasnic, 5 žloutků, rum (slivovice), 2 brambory Postup : Z teplého mléka uděláme kvásek, pak přidáme žloutky, štamprli rumu a dvě uvařené brambory jemně nastrouhané. Vypracujeme se zbylými přísadami hodně vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Pak vyhazujeme lžičkou malé bochánky, necháme zase trochu nakynout. Pak prsty uděláme uprostřed důlek a vhazujeme do rozpáleného oleje. Hotové pocukrujeme, do důlku dáme marmeládu nebo šlehané b..

  Co je potřeba : 1 kg hladké mouky, 50 g droždí, 1 l mléka, moučkový cukr, 3 vejce, sůl Postup : Uděláme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. Do misky dáme mouku, vlažné mléko, kvásek, celá vejce, trochu soli a hodně rozšleháme až nám vznikne řídké těsto, asi jak na omelety a necháme kynout. Potom žufánkem lijeme na vymaštěnou pánev a pečeme po obou stranách. Můžeme musí být hodně vykynuté, aby se na povrchu dělaly bublinky. Upečené mastíme sádlem, mažeme povidly a makujeme. Zdroj: Recepty co vařily na&s..

  Oskeruše v kuchyni - recepty Oskoruše mražené (M. Vítková) Vybrané měkké hnědé plody dáme do igelitového sáčku a uložíme do mrazničky. Jsou to pak takové ledové cucavé bonbony. Oskoruše zavařené (M. Vítková) oskoruše cukr Měkké hnědé plody dáme do zavařovací sklenice, zasypeme dvěma polévkovými lžícemi cukru a zavařujeme asi 5 minut na 80° C. Oskorušová marmeláda (L. Polášková ) zralé oskoruše želírovací cukr voda (rum, skořice, citronová kůra) Oskoruše rozvaříme v troše vody a přepasírujeme přes sítko. Do vzniklé dřeně přidáme želírovací cukr dle návodu na obalu, směs ochutíme rumem či s..